BYBLOS

 

BYBLOS (JBAIL) är en av de äldsta städerna i världen och dateras tillbaka till minst 7000 år f.Kr. Mer än två dussin riken kom och föll i staden vilket har gjort den till en av de rikaste fyndplatserna i Mellanöstern.
För 1000 år sedan var Byblos ett kommersiellt och religiöst centrum i Fenicien. Byblos gav också namn till Bibeln och det var här som det första lineära alfabetet, föregångaren till vårt alfabet, uppfanns.

Den moderna staden idag, 36 km norr om Beirut, har fått en rejäl ansiktslyftning. Den romerska hamnen har renoverats och i närheten ligger de utgrävda ruinerna som dateras från stenålder till korstågsfarartid. Den gamla delen av staden med sina kaféer och restauranger och sina arkeologisk platser domineras av korstågsfararborgen, vilket också gjort Byblos till en populär utfärdsplats.
Under en av dagarna tar vi lokalbuss tillsammans från Jounieh till Byblos där vi besöker utgrävningsplatsen och den lokala moskén. Tänk på att ha med scarf (gäller de kvinnliga deltagarna) och att skydda armar och ben.

 

Innehåll
Anmälan
Allmän information
Kursprogram